Reacties gezinnen

Op 15 oktober zij wij uit het Sint Antonius ziekenhuis gekomen.
Onze kraamverzorgster Yvon kwam tegen 14:00 bij ons thuis.

Het intro gesprek verliep goed, het voelde gelijk goed en er was een klik.
De volgende dag zou Yvon tegen half 9 weer bij ons zijn en ik vond het echt heerlijk om haar om mij heen te hebben.

Yvon gaf me zelf vertrouwen in de dingen met Fiona, ook al vond ik het soms moeilijk want ja,zeg nou zelf voor het eerst moeder zijn, dan komen er allerlei bedenkingen en vragen en op je af. Doe ik het allemaal wel goed?? Gaat het allemaal goed met Fiona???
Yvon gaf ons tips, informatie en antwoord op al onze vragen. En die hadden we zeker!!!

Yvon is in totaal 4 en een halve dag bij ons geweest, voor mijn gevoel veel tekort!!
We hebben veel van haar geleerd en zo een draai in ons nieuwe leven kunnen vinden.
Een ding weet ik wel, zonder Yvon hadden wij dit niet gekund.

Yvon we willen je nog heel erg bedanken voor je inzet.
heel veel liefs
Erik, Johanna en onze kleine prinses Fiona.

Verslag van  Doula begeleiding.

De dag van de bevalling van Jolanda.
Na 2 dagen lichte weeën te hebben gehad kwam de verloskundige op 24-06-2010 s’morgens mijn vliezen breken. Ze wist niet zeker of ze mijn vliezen had gebroken dus moesten we naar het ziekenhuis. De verloskundige wist dat we een keuze gezin waren van Yvon Huijser en belde haar daarom op haar 06 nummer en de verloskundige vroeg Yvon ben je vrij? En heb je zin in een bevalling. Ja ze was vrij en zei dat ze over een uur in het ziekenhuis was. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen kreeg ik gelijk een infuus voor weeën opwekkers en Yvon kwam al snel een blik bij ons werpen in de verloskamer. Al snel gingen de verloskundige en de stagiere weer terug naar hun praktijk en ze hadden met Yvonafgesproken met 8 cm ontsluiting de verloskundige te bellen zodat ze toch bij de bevalling konden zijn om mentaal de coachen. Vanaf die tijd heeft Yvon haar Doula cursus ingezet om mij te laten ontspannen en om te proberen mijn weeën en ontsluiting op gang te helpen.
Hoe ze dit deed?
Mijn grote teen op een bepaalde druk punten te stimuleren en te masseren, hierbij ook de enkels. Ook al bleven de weeën misschien spontaan uit het is wel een heerlijk ontspannen gevoel, lekker op je rug of zij, je voeten worden gemasseerd en wat ging de tijd daardoor snel voorbij. Omdat je zo ontspannen bent ben je minder met jezelf bezig en dat bevorderd de ontsluiting en de weeën. Na denk 3 uur masseren waren de weeën al wat heftiger en het neusje lag de verkeerde kant op waardoor ik op mijn zij moest liggen en masseren niet meer kon. Nu masseren niet meer kon kreeg ik op mentaal gebied steun van Yvon. Nu bij elke wee zat ze naastmij om die wee op te vangen hand in hand. Yvon pufte en ik pufte mee, wat een veilig gevoel wat dit een ervaren persoon ( moeder ) weet wat ik mee maak en ze zorgt ervoor dat je de weeën goed op vangt door te zeggen adem in door je neus dan puffen en Yvon
pufte mee en dat nog te zeggen je kunt het! Dat geeft je een veilig en goed gevoel en dat heb je nodig als het even nietmeer lukt. Toen de tijd van het persen eraan kwam nam de gynaecoloog het over en kwam mijn man naast mij staan, Yvon verdween even naar de achtergrond. Na 20 minuten persen was hij daar onze zoon Tymen Anne is geboren.
Normaal gesproken zit je alleen met je partner in de verloskamer en af en toe komt er iemand bij je kijken. Nu was er een bevallings-coach bij, die weet wat ze doet en je mentaal bij kan staan waardoor alles vertrouwd voelt. Niet dat mijn man het niet had gekund!!!! Maar zij weet hoe je je voelt en de weeën weg kunt puffen. Dit gaf mijn man rust want ik was in goeie handen, ze vroeg nog zullen we even ruilen zodat je man naast je komt zitten? Maar dat wilde ik niet omdat juist het weg puffen met Yvon zo goed ging en me alleen daarop nog kon concentreren. Nu was het mijn man zijn beurt, met persen stond mijn man naast mij hand in hand en daar heeft hij mij perfect
bij gesteund.
Yvon is een fantastische, rustige, behulpzame bevallings-coach waar een vrouw zich op haar gemak voelt, met veel mensenkennis is ze zeker aan te raden voor een bevalling, vooral voor je eerste kindje, omdat je niet precies weet wat je te wachten staat en overkomt.
Yvon heel erg bedankt voor deze veilige en fantastische week die we met jouw hebben mogen beleven. Bij de volgende bevalling mag je er zeker weer bij zijn!!!!
Liefs Marten, Jolanda en Tymen.

Lieve Yvon, 18-3-2012
We vinden het erg jammer dat je al weer weg gaat. Wat is deze week snel omgegaan.
Het had van ons best een weekje langer mogen duren. Zowel Johan, Jarno en ik vonden het erg gezellig dat jij onze kraamverzorgster was. Je hebt ons voorzien van nuttige informatie en ons goed op weg geholpen.
Bedankt voor je verrichte werkzaamheden en wellicht tot ziens!!
Nogmaals: dank voor je gezelligheid.
Lieve groetjes, Jarno, Johan&Esther

5 reacties


 1. Op 25-01-’15 ben ik bevallen van ons 2de zoontje. Bij ons 1ste zoontje hebben we ook kraamzorg van Yvon gehad en dit was zo goed bevallen dat we geen moment hebben getwijfeld; wij wilden Yvon weer als kraamhulp! Dit keer is ze ook bij de bevalling geweest, waarbij ze ons ontzettend goed heeft gesteund. En het is ook heel prettig dat je het dan samen in de kraamweek nog eens over de bevalling kan hebben.
  Door Yvon hebben wij een ontzettend fijne kraamweek gehad. Ze leeft zich echt in, in jezelf als persoon en ook in de situatie waar je in zit. Je merkt dat Yvon heel veel ervaring heeft, zowel als kraamhulp dan als moeder en ze heeft veel mensenkennis, waardoor ze dit beroep echt ontzettend goed uitoefent. Ook ons zoontje van 3 jaar was dol op haar. Waar hij normaal heel erg aan mensen moet wennen, was hij bij Yvon zo vrij als een vogel. Ik kon ’s middags lekker op bed gaan en hij ging wat leuks met Yvon doen. Hij maakte gewoon een dansje als ik zei dat Yvon morgen weer komt!
  Kortom, we willen je nogmaals bedanken voor een hele fijne kraamtijd. Door jou hebben we alle vertrouwen voor de komende tijd! Liefs van Peter, Jantine, Sem & Daan.

  Beantwoorden

 2. Tijdens mijn zwangerschap gingen wij op zoek naar een geschikte kraam verzorgster. We waren op zoek naar iemand die er niet alleen voor moeder en kind zou zijn, maar ook de zorg en aandacht had voor onze oudste dochter. Via vrienden kwamen wij bij Yvon. En wat zijn wij blij met haar geweest!!
  Op 9 mei 2015 heeft ze super geassisteerd tijdens de bevalling van onze tweede dochter. En heeft ze ons alle 4 een fantastische en zorgeloze kraamweek bezorgt.
  Mochten we in de toekomst nog een kindje krijgen, dan zou ik zeker Yvon weer bellen. En ik kan haar aan iedereen aanraden.

  Yvon, alsnog, ontzettend bedankt voor alles.
  Liefs, Eliza, Verena, Sebastiaan en Maaike

  Beantwoorden

 3. Lieve Yvon,

  Het is nu een jaar geleden dat je de eerste dag bij ons kwam kramen. Je hebt me tijdens mijn bevalling in het ziekenhuis samen met Myriam geweldig geholpen, het was zelfs heel gezellig en relaxed. Ik denk nog veel aan deze geweldige periode! Helaas moesten we na twee dagen weer terug met Jade naar het ziekenhuis. Maar ook daar kwam je even langs om te vragen hoe het met ons ging. En via whats app hielden we contact. Gelukkig konden we nadat we uit het ziekenhuis kwamen nog een paar dagen van je hulp genieten! Het voelde meteen heel vertrouwd. Het was ontzettend fijn je bij ons te hebben!! Liefs, Onno Marijn Luuk en Jade

  Beantwoorden

 4. Wat hebben wij (weer) een heerlijke kraamweek gehad. Yvon heeft bij onze oudste gedeeltelijk gekraamd ivm 5 weken te vroeg geboren zoon, maar toen al genoten dus toen ik weer zwanger was.. Yvon al vroeg ingelicht!
  Ook deze keer had ik sterk het gevoel dat ik eerder zou bevallen, dat klopte, onze dochter kwam 3 weken eerder. Na 1 nachtje ziekenhuis kwam Yvon bijna tegelijk aan bij ons huis, het was gelijk weer vertouwd en heerlijk dat ze er was.
  Elke dag genoten van de kraamweek dankzij Yvon, onze zoon van 2,5 kon het ook erg goed met haar vinden.
  Ze weet precies wat een kraamvrouw nodig heeft en past zich moeiteloos aan in het gezin, een topper!!

  We hebben genoten!!
  Bedankt voor alles!
  Liefs Rutger, Imke, Jurian en Silke

  Beantwoorden

 5. Op 25 februari zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Luuk.
  We hebben de kraamweek met Yvon en haar stagiaire Marjolijn als zeer prettig ervaren.
  Jullie zijn op ons overgekomen als deskundig, professioneel en flexibel.
  Er heerste een positieve sfeer.
  M.a.w. een echte aanrader!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.